収納ビフォアアフター Make over my shelf / Recipe : Sauteed radish with curry sauce
最近 私の元ホストファミリーがブログを見てくれているので
今日は 英語も書きます。
子供がたてつづけにインフルエンザになり
Since my kids got the flu from last week
ここのとこ ずーと家にいて
I had to be shut in my house for a whole week.
出かける場所といえば スーパーぐらいで(><)
Only place I could go was a grocery store.
くさくさしていたけど~
sssooooo bored・・・
おかげで今日 おも~~い腰を上げて・・・
For that matter,
うちの収納Aの中の一段を整理整頓することにしたyo
today, I decided to try organizing one of my shelves.
ビフォア Before
あ~ 恥ずかしいですね~ 見せたくなかった・・・
What an ashamed! ・・・so messed up.
アフター After
キレイになって気持ちが良いです!!!
Now I feel better after it's been organized.
さて! 今日はとうとう 3 next door 冬メニューのレシピ紹介 最終回
Anyway, I'll introduce my final recipe of "3 next door's" winter menu.
「焼き大根のカレー餡」
のレシピですが・・・
" Sauteed radish with curry sauce"
↑画像の左上の一品です。
Left side on top
実は このレシピは 以前にコチラで紹介したベジタリアン用のメニュー
In fact, this is revised recipe of one of my dishes for vegetarians.
「大根のソテーとコク出汁カレー餡」を お肉を使うバージョンに改定したものです。
I revised it for not vegetarian people.
こちらの画像はベジ用「大根のソテーとコク出汁カレー餡」
This picture's the one for vegetarians.
材料
Ingredients
大根 1/4本
Radish 1/4
べーコン 3枚
Bacon 3 pieces
サラダオイル 小さじ1
vegetable oil 1tea spoon
塩 少々
salt a few amount
出汁昆布 1/2枚
seasoned kelp 1/2 piece
水 1カップ
water 180cc
★カレールー 1かけ
curry roux 1 piece
★チョコレート 1かけ
chocolate 1piece
★しょうゆ 少々
soy sauce a few amount
大根の葉 少々
radish leaves a little
作り方
Direction
① 大根は太めの輪切りにしてから一口大に切ります。葉は小口に切っておきます。
ベーコンは薄切りにします。
Cut radish in bite size pieces. Chop radih leaves finely. Slice bacon.
② 行平鍋に油、ベーコンと大根を入れ 弱火で火をつけます。
Put vegetable oil, bacon, radish into a pot pan. Set a low heat.
③ 弱火でねばって ベーコンと大根に焼き色をつけます。
もしかして まだちょっと 「サクッ」が残ってる?!ぐらいでオッケーです。
To brown bacon and radish not to worry it's not cooked done.
④ 焼き色がついたら 大根だけを取り出しお皿に盛り付け 待っててもらいます。
Take only radish out to a plate when it's brown.
⑤ ベーコンを残した鍋は 粗熱がとれたら 出汁昆布と水1カップをいれ弱火で5分煮て
出汁をとり 一度火を止めてカレールーを加え溶かします。
Put 180cc water and kelp into the pot pan where the bacon stays.
Stew for 5 min. then add curry roux and melt.
⑥ 再び弱火に火をつけ、ルーが溶けて沸々としてきたら、チョコレートを加えてください!!
ぐっとコクが増します^^
とろみがつくまで煮て、最後にしょうゆをサッと加えたらカレー餡の出来上がりです。
Stew till it's boiled, add chocolate. When it's thick, add soysauce.
⑦ 先に盛り付けてある大根にカレー餡をかけ、大根の葉をふりかけて完成。
Pour the curry sauce on top of radish, and sprincle radish leaves.
ベーコンと大根を弱火で焼き付けるので お肉の出汁と甘味がでます♪
Small heat makes bacon and radish tasty!!
是非おためしを~^^
I recommend you to try sometime!
クックパッドの方に
「ヒガシマルのうどんスープ」のレシピコンテスト用のレシピをのせました
よかったらこちらも作ってみてください!すごく簡単で野菜の栄養たっぷり^^
I also put a new recipe for " Higashimaru" Japanese flavoured soup recipe contest.
See more.
同時にできる!蒸し野菜と鶏挽のスープ餡 by akkonsyrup
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by suppopon | 2011-03-02 22:13 | おうちでおいしいもの